zainab's FotoPage

By: Zai KuLiM

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 1-Jan-2008 07:26 Email | Share | Bookmark
Happy New Years&Pic Senjakala@Lunas

http://www.filehive.com/files/0108/doa-akhir-tahun.jpg
Quote:
Maksudnya:

Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.

Wahai Tuhan, Engkaulah yang kekal abadi, yang qadim. yang awal dan ke atas kelebihanMu yang besar dan kemurahanMu yang melimpah dan ini adalah tahun baru yang telah muncul di hadapan kami. Kami memohon pemeliharaan dariMu di sepanjang tahun ini dari syaitan dan pembantu-pembantunya dan tentera-tenteranya dan juga pertolongan terhadap diri yang diperintahkan melakukan kejahatan dan usaha yang mendekatkanku kepadaMu Wahai Tuhan Yang Maha Agung dan Maha Mulia.

Wahai Tuhan Yang Maha pengasih dari mereka yang mengasihi dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad. Nabi yang ummi dan ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan kesejahteraan ke atas mereka.


Barangsiapa yang membaca doa akhir tahun ini, maka syaitan akan berkata:
“Hampalah kami di sepanjang tahun ini”.



Quote:
Maksudnya:

Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.

Wahai Tuhan, apa yang telah aku lakukan dalam tahun ini daripada perkara-perkara yang Engkau tegah daripada aku melakukannya dan aku belum bertaubat daripadanya. Sedangkan Engkau tidak redha dan tidak melupakannya. Dan aku telah melakukannya di dalam keadaan di mana Engkau berupaya untuk menghukumku, tetapi Engkau mengilhamkanku dengan taubat selepas keberanianku melakukan dosa-dosa itu semuanya. Sesungguhnya aku memohon keampunanMu, maka ampunilah aku. Dan tidaklah aku melakukan yang demikian daripada apa yang Engkau redhainya dan Engkau menjanjikanku dengan pahala atas yang sedemikian itu. Maka aku memohon kepadaMu.

Wahai Tuhan! Wahai yang Maha Pemurah! Wahai Yang Maha Agung dan wahai Yang Maha Mulia agar Engkau menerima taubat itu dariku dan janganlah Engkau menghampakan harapanku kepadaMu Wahai Yang Maha Pemurah. Dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad, ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan mengurniakan kesejahteraan ke atas mereka.


Hari nie dah masuk 2008..mesti setiap org punya azam kan...dah kawen nie..azam aku pun berubah ler..xkan azam aku nak naik pelamin lagi kot.. Azam aku semperna tahun 2008 nie..
1~Nak jadi isteri yg baik,penyayang utk my hubby.
2~Nak jadi seorg ibu (kalau diizinkan Tuhan)
3~Nak hias umah kami agar meriah kit..(maklum lerr baru kawen nie byk brg nk
kena beli lagi nie..)
sebenarnya byk lagi tuuu....nanti lah kalau ingat nanti taip lagi kay...ok semlm ingat nak balik umah mertua kat Penang,tp tgk web bridge jam giler2 cik abg pun xmau balik plak..dia layan Xmen kat Astro..ingat aku pagi nie nak balik plak..kejut2 cik abg plak xmau bgn..geram tul aku...last2 aku layan pc aku nie lerr...Ok kat cini aku nak letak pic langit time balik keje kemarin..meh layan..

Senja Nan Merah-Ziana Zain&Awie

Masihkah kita termangu di bawah pepohon itu
Ketika hujan melunturi danau yang terusang
Tidak pernah dibilang hari
Hanyalah debar yang terasa… terasa

Setiap hari dibuai mimpi yang terindah
Dengan menghitung senja merah dihujung sinar
Mencipta kebeningan rahsia
Pada sehimpun kenangan
Menyimpul satu makna
Di ruang yang lurus ini

Haruskah…
Kita mencari pada gunung dan lurah
Liku-liku curam insani
Haruskah…
Kita mencari puncak mengilau cahaya
Dalam hidup seribu warna

Dibawah teriring ungkapan
Pada sebuah wajah
Yang lara kesepian
Haruskah kita mencari suatu
Senja dalam kepedihan

(#)
Haruskah…
Kita mencari dalam senja begini
Kembali kita bertemu

Haruskah (haruskah)…
Kita mencari dalam simpati wangi
Kembali kita bersama

Membilang kenangan yang abadi
Seperti menuggu mentari senja
Menghilang perlahan-lahan disebalik
Awan yang merah

(repeat #)

Dibalik awan yang merah
Dibalik awan yang merah
Dibalik awan yang merah









Nie pic langit senja on the way nak balik keje....










Nie plak present Intel kat setiap pekerjanyerr semperna tahun baru....Thanks Intel..



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net