zainab's FotoPage

By: Zai KuLiM

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 21-Mar-2008 17:13 Email | Share | Bookmark
PaSar MaLaM(EnTaH KoRanG SuKa AtAu TAK??)

[b][size=18]

[color=red]Ha ayat "MAI PILIH...MAI..PILIH"tu ler kalau korang selalu mai pasar malam kat belah utara nie...korang akan dgr para peniaga pasar malam laungkan ayat tu....baik peniaga buah atau peniaga ikan..mcm2 cara diaorang tarik perhatian pengunjung pasar malam...aku suka gak pi pasar malam kat area aku nie..tiap2 mlm ader ha.tapi berlainan tempat ler...yg aku suka borong buah..dan ikan sbb ikan nyerr mmg segar2 belaka..yg aku tak best satu jer pasar mlm nie..ramai sgt org..kahh..kahh pelik tul aku pasar mlm kat mana tak der org...sbb kat cini pun dah jadi cam tempat warga asing menetap.dgn mat Bangla,minah indon,minah Mynmar.dan mcm2 jenis org lagi...korang faham2 jer ler kalau selisih dgn warga asing nie mcm2 bau kat diaorang tu..pastu pandang orang semcm jer...takut aku...tu sbb aku jarang gak pi pasar mlm...Tapi kalau nak mkn buah atau ayam,ikan segar jer aku paksakan diriku pergi...korang mesti tak pernah pergi pasar mlm kan??leceh ke??ke jatuh status???heee..hee apapun kita hamba Allah jua kan......mai layan pic pasar malam kat tempat aku...



Korang tgk van nie...van nie guna utk berniaga jerr entah2 kat umah diaorang ada kereta yg dasyat kan...sbb berniaga kat pasar mlm mmg banyak untung sbb husband member aku ader gak peniaga pasar malam...poket penuh beb..



Apa yg diaorang dok tgk2 tu???oooo aku pi dekat rupanyer VCD haram daaa...eemmm mmg payah nak banteras kes nie...tambah kat area Night Market kat Batu Feringgi tu lagi ler port VCD haram tuuuuuuuuu............hubby aku suka gak beli dulu2 ler tp sekrg dia byk download jer....



Eeemmm mempelam muda ..Aku tak der ler nak sgt tp hubby aku plak yg iya2 nak beli..sanggup nak potong2 jadikan jeruk aku layan jerr...dia tahu aku jual mahal sbb tak jadi jeruk g tp kalau dah jadi jeruk aku yg tukang abiskan....



Ikan mmg segar2 apa g kami borong bukan setakat ikan,malah udang dan sotong sekali..



Limau.nie 2kilo rm5 jer ha..nie aku mmg jd hantu kalau jumpa nie...2,3kilo aku leh abis corang aku....nasib hubby aku tak brapa minat limau...



Tapi hubby ku hantu anggur....yg tak der biji punyer kalau ader biji..sorry dia nak mkn...



Korang tahu tak buah apa nie???Ader yg kata buah setar,tapi ader yg kata buah merapuh..yg mana satu erk..yg aku tahu mkn jer..kahh...kahh..yg setahu aku buah nie dari Thailand..mmg sekrg nie musim buah nie kat sana..lagi2 kat Pdg Besar..mmg ramai yg jual buah nie..Buah nie kami ambil 3kilo....mmg best sbb mmg rapuh ler bila korang gigit dia...


Hubby aku kalau bab pilih2 buah nie aku serah kat dia ler...kalau aku pilih ader jer yg tak kena baik aku pegang barang dia yg pilih buah....pilih jgn tak pilih...



Nie mempelam madu..manis giler madu katakan tp kalau bermadu tu lain manis nyerr..
Mempelam nie sekilo dlm Rm4..dapat 3biji ....ok ler kan...



Apple....Dulu masa bujang mmg suka gak aku mkn tp sejak kawen nie tak lalu plak aku..mungkin hormon aku yg nak mkn apple nie dah hilang kot..kot..



Sapa suka TAPAI.....???????Yang nie org Seremban mmg suka nie...Aku dan hubby bukan org Seremban pun mmg suka sgt2 tau....sbb kadang2 rasa dia cam aiskrim ler...nice......


Yang nie mmg suka tgk tp kalau nak beli eememmmm tak kot sbb benda2 nie tak tahan lama maa.....maklum lerr benda murah kan...



Nie YONG TAU FU.....pilih yg tu yg nie.yg tu yg nie...tgk2 Rm15...eemmm mmg cikit jerr tp mahal nak mampus...tp sabar jer nak mkn punyer pasal...bedal jer...


Benda alah nie aku bukan leh mkn byk2 sgt aku cepat muak ler....geli tekak aku..dgn fish ball...dan pelbagai lagi..



Jagung...Eeemmm aku kan leh tgk jagung teringat aku satu movie dulu2 yg IBU YUSNI JAAFAR tercekik puntung jagung tu..kahh..kahh..suara dia berubah jadi lelaki..terkejut...HAMID GURKA tu...kayuh basikal balik dr berniaga pasar malam..."BARU BALIK BANG MID???" Movie tu aku masih kecil2 lagi tp sampai sekrg aku stail ingat adegan tu...



Nie plak gerai jual popia basah dan popia goreng....



Air Soya...fresh2 tu....mmg sedap..................



Mertabak....Korang tahu gerai mertabak ler yg paling banyak kat pasar mlm kat cini..aku tak tau ler kenapa mungkin org cini suka mkn mertabak kot...satu g kalau pasar ramadan...eemmm berderet2 org jual mertabak...hairan gak aku...mertabak nie kena pandai pilih gerai ader yg best dan ader yg tak best lansung harap bawang jer byk ingat aku nie minah Bangla ka......suka bawang....


Yang nie Kuih Telinga India(Takut Nak Tulis yg satu g panggilan sbb isu sensitif)atau kuih Meniram..tul tak aku tulis nie..lantak lah...korang panggil aper plak kuih nie....?????Tapi aku suka kalau Tok Tiri Aku yg buat..mmg sedap beb...



Kerepok kering pelbagai colour.....



Entah Dari mana Durian nie..kat cini lom sampai g musim durian ha..mmg mahal lerr...tp aku tgk mmg potong stim ha...isi dia tak best sgt....kalau isi best mahal pun sanggup beli.....Tapi aku time musim durian mesti demam punyer..panas tuuu...

Ok lah..kitaorang dah abis membeli kat pasar malam nie...sekrg time balik nak mkn jer....ok byee.....



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net