zainab's FotoPage

By: Zai KuLiM

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 7-Apr-2008 03:36 Email | Share | Bookmark
ApA AkU MaSak...



Eeeemmm lama gak aku tak update fp aku nie nasib lom ada makluk yg buat sarang g... bukan aper aku keje ha...busy sesangat...mesti korang tertunggu entry zai yg seterusnyerr cish..perasaan plak aku nie...macam ler aku nie galamour sgt semua org ternanti2 entry aku kan???apapun byk pic yg ada kat aku lom upload g....banyak sgt...apapun layan dulu entry ttg apa aku masak minggu lepas kay.....aku masak simple2 jer...utk aku dan hubby jer....meh layan........


Nie Nasi tomato aku ambil resepi nie dr mak member aku...sbb aku mkn nasi tomato dia rasa lain dr yg lain ler...sbb bahan2nyer gabungan susu cair dan santan,selalu org letak salah satu jerkan..dan satu g serbuk badam serta kismis.


Dan satu g rahsia ayam masak merah dia ialah guna sos cili cap arnab...dan campur gak santan serta susu cair...tp tiap2 orgkan ader cara tersendiri bagi makanan yg dimasak sedap..pandai2 ler korang nyer...aku bukan per sajer nak share resepi mak member aku tu jer...sbb dia tukang masak umah kenduri...


Yg nie korang tolong abaikan yg hitam2 tu yer sbb tu aku letak madu dan sos tiram...tp eemmm terangkat....


Nie plak mee kari aku yg simple sgt...tp mmg hubby aku suka..lagipun hubby aku bukan suka sgt kalau aku letak pelbagai aksesori dlm masakan...dia cakap buat semak jer...kalau buat tomyam pun dia suka isi ayam jer lain2 cam sayur2 tu buat semak dia cakap...


Sambal nie makn dgn nasi lemak...lupa plak nak snap nasi lemak..


Nie plak makanan ringan diwaktu petang sambil tonton tv....rebus jer...pastu sapu mentega kit...dan letak lada suluh....eemmm best...




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net